Kaskisten Musiikkikesä 2019

Kaskisten Musiikkikesä 2019

Kaskisten Musiikkikesä 2019 järjestetään 18.-21.7.

Kaskisten musiikkikesän taiteellisessa johdossa tapahtuu sukupolvenvaihdos, kun viestikapula siirtyy Raili Peltoselta eteenpäin Samuli ja Anna-Mari Peltoselle. Anna-Mari ja Samuli Peltonen ovat Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella syntyneet muusikkosisarukset. Samuli Peltonen on Suomen kansallisoopperan soolosellisti ja kysytty kamarimuusikko, lisäksi hän vierailee säännöllisesti mm. Opera Australian tuotannoissa. Pianisti Anna-Mari Peltonen on luovan alan moniottelija ja työskentelee pianopedagogina Porvoonseudun musiikkiopistossa.

Matka jatkuu edelleen, tavoitteena lämminhenkinen, aito kaskislainen festivaalitunnelma, joka korkean taiteellisen tason lisäksi palvelee mahdollisimman monipuolisesti sekä paikallisia asukkaita ja yrittäjiä, että lähialueita.

Uusina konserttimiljöinä Kaskisten musiikkikesä 2019 esittelee Benvikin kartanon ja Kaskisten kirkon. Benvik linkittyy kiehtovasti festivaalin keskeisimmän konserttipaikan eli Bladhin talon tarinaan, ja kirkko antaa arvoisensa estradin Antonio Vivaldin Vuodenajoille, joiden viulusolistina on Suomen kansallisoopperan konserttimestari Petteri Iivonen. Kalarannan Vanhan Savustamon inspiroiva ympäristö saa myös roolin tämän vuoden festivaalissa – kesäillan ja -yön tunnelmissa.

 

”Kaskisten musiikkikesän monivuotinen pohjatyö on tehty pitkäjänteisesti ja ammattitaidolla. Tapahtumasta on tullut jokakesäinen, odotettu perinne jota on suuri kunnia päästä jatkamaan.

Meren läheisyys, Kaskisten kaupungin historia, kaksikielisyys, maalauksellisen kaunis puutalomaisema ja kaupunkilaiset – kaikki tämä kannustaa meitä kehittämään Kaskisten musiikkikesää edelleen; tapahtumaksi jonka fiilis kutsuu nauttimaan Kaskisten kaupungista ja sen tunnelmasta, kaikilla aisteilla. ”

– Samuli ja Anna-Mari

 

Kaskisten musiikkikesä 2019
Kaskisten musiikkikesä 2019
Close Menu